Με τη ρινοπλαστική διορθώνουμε το σχήμα και το μέγεθος της μύτης μας. Μπορεί να συνδυαστεί και με τη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος για τη βελτίωση της αναπνοής.

Σε αντίθεση με τα αυτιά μας τα οποία έχουν ολοκληρώσει το 80% της ανάπτυξής τους στην ηλικία των πέντε,η μύτη αρχίζει να αναπτύσεται στα 13 με 14 έτη. Στα κορίτσια, η ανάπτυξη της μύτης ολοκληρώνεται στα 17 με 18 έτη και στα αγόρια, στα 18 με 19. Η επέμβαση είναι καλύτερα να γίνεται μετά τα 18 και στα δύο φύλλα.

Η ρινοπλαστική είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Με τις minimal invasive τεχνικές που έχουμε στα χέρια μας, μπορούμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε το μέγεθος της μύτης, να διορθώσουμε το σχήμα της, να στενέψουμε τα ρουθούνια με λιγότερο πόνο και πιο γρήγορη ανάρρωση.

Απαιτείται πολύ καλή κλινική εκτίμηση του ασθενούς πριν το χειρουργείο, σωστή ανάλυση των επιμέρους  στοιχείων της μύτης και συζήτηση με τον ασθενή ώστε να γίνουν κατανοητές οι προσδοκίες του. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό, και ανάλογα με το πρόβλημα, επιλέγουμε και την κατάλληλη τεχνική. Γεωμετρικά, η ιδανική γωνία μεταξύ άνω χείλους και μύτης είναι 110 μοίρες στη γυναίκα και 90 με 100 στον άνδρα. Υπάρχουν δύο τρόποι προσπέλασης, η ανοικτή και η κλειστή ρινοπλαστική. Η επιλογή της πιο κατάλληλης τεχνικής έχει να κάνει και με την προτίμηση και εμπειρία του γιατρού.

Με το πέρας της επέμβασης, τοποθετούμε steri strips στη ράχη της μύτης και έναν λεπτό νάρθηκα ο οποίος αφαιρείται μετά από 7 ημέρες. Η τοποθέτηση εσωτερικής γάζας δεν είναι υποχρεωτική.


Αναισθησία: γενική

Χρόνος νοσηλείας: 1 ημέρα

Επάνοδος στην εργασία: μετά από 10 ημέρες.

Γυμναστική – ομαδικά αθλήματα: μετά από 6 εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Χρησιμοποιούμε cookies για μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα gpapadimitriou.com συμφωνείτε με τη χρήση cookies.

X

Right Click

No right click