Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις και για τα δυο φύλα τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Όταν λέμε βλεφαροπλαστική εννοούμε τη χειρουργική επέμβαση με την οποία βελτιώνουμε τη μορφή και το σχήμα των βλεφάρων. Οι βελτιώσεις και οι διορθώσεις γίνονται τόσο στο άνω όσο και στο κάτω βλέφαρο και αφορούν κυρίως τις σακούλες και τη χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων.

Στην ηλικία συνήθως των 40 – 50 τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες το δέρμα των βλεφάρων αρχίζει σιγά σιγά να χάνει τη ζωτικότητα και ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να παρατηρείται χαλάρωση και ρυτίδες και στα δύο βλέφαρα. Σε συνδυασμό και με την πτώση των φρυδιών, το βλέμμα με την πάροδο του χρόνου αποκτά μια πιο κουρασμένη και λυπημένη όψη προσδίδοντας στη συνολική μας εικόνα μια έλλειψη ζωτικότητας, υγείας και λάμψης.

Αυτό που πετυχαίνουμε με τη διαδικασία της βλεφαροπλαστικής είναι να δώσουμε στο βλέμμα μας μια πιο ζωηρή, νεανική και λαμπερή εμφάνιση.

Σε συνδυασμό μάλιστα με ανόρθωση των φρυδιών, είτε με Botox είτε χειρουργικά, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Πως γίνεται όμως η επέμβαση;

Όσο αναφορά την επέμβαση, αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία και εισαγωγή του τοπικού αναισθητικού στο δέρμα των βλεφάρων.

Για το άνω βλέφαρο η περίσσεια του δέρματος καθώς και τμήματος μυός και λίπους αφαιρείται και το τραύμα συρράπτεται με συνεχές ράμμα το οποίο αφαιρείται σε 4-5 ημέρες.

Για το κάτω βλέφαρο η τομή γίνεται 1-2 χιλιοστά κάτω από το ελεύθερο χείλος του βλεφάρου και στη συνέχεια γίνεται αφαίρεση της αναγκαίας ποσότητας λίπους και δέρματος .Κάποιες φορές δεν αφαιρούμε το λίπος αλλά κάνουμε ανακατανομή αυτού κάτω από το σφιγκτήρα μυ του βλεφάρου.

Όπως και για το πάνω βλέφαρο το ράμμα αφαιρείται σε 4-5 ημέρες.

Ο ασθενής δε χρειάζεται να νοσηλευτεί και πηγαίνει στο σπίτι του την ίδια μέρα.

Αρχίζει τις κοινωνικές του εκδηλώσεις σε 1 εβδομάδα.

Το μακιγιάζ και οι φακοί επαφής δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για περίπου 1 εβδομάδα μετά το χειρουργείο.

Οι ουλές είναι αόρατες, αλλά για περίπου 10 ημέρες μπορεί να παρατηρηθεί κάποιο μικρό οίδημα ή μελανιά που κρύβεται εύκολα με το μακιγιάζ ή πίσω από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα gpapadimitriou.com συμφωνείτε με τη χρήση cookies.

X

Right Click

No right click