Η μειωτική μαστών είναι μια επέμβαση που αφορά τις γυναίκες με μεγάλους μαστούς. Πολλές φορές αποτελεί ιατρική ανάγκη γι’αυτές τις γυναίκες να χειρουργηθούν. Μαστοί με βάρος πάνω από 400 γραμμάρια μπορούν να προκαλέσουν πόνους στην πλάτη, στον αυχένα και στους ώμους της γυναίκας, κύφωση, ακόμα και οστεοπόρωση.

Οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να βρουν ρούχα που τους ταιριάζουν ή μαγιώ το καλοκαίρι με όλα τα περαιτέρω ψυχολογικά προβλήματα που προέρχονται από το γεγονός αυτό.

Η μεγαλομαστία αφορά συνήθως πολύ νέες γυναίκες μετά την εφηβεία και γυναίκες που βρίσκονται κοντά στην εμμηνόπαυση.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι γυναίκες με πολύ μεγάλους μαστούς βρίσκονται σε σχετικά μεγαλύτερο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού και ότι με την επέμβαση αυτή ελαττώνεται αυτός ο κίνδυνος.

Πώς γίνεται όμως η επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Η ασθενής χρειάζεται να νοσηλευτεί για 1 ή 2 ημέρες. Σκοπός της επέμβασης είναι να μειωθεί η περίσσεια δέρματος, υποδορίου ιστού και μαζικού αδένα, να γίνει ανύψωση της θηλής και να αποκτήσει έτσι ο μαστός το νέο του σχήμα.

Για να γίνουν σωστά όλα τα παραπάνω απαιτείται σχεδιασμός με μαρκαδόρο πάνω στο μαστό της ασθενούς πριν το χειρουργείο με την ασθενή σε όρθια θέση.

Η χειρουργική τεχνική περιλαμβάνει μία τομή γύρω από τη θηλή, μία κάθετη από τη θηλή μέχρι την υπομάστιο γραμμή ή μια κάθετη και μια οριζόντια κατά μήκος της υπομαστίου γραμμής ανάλογα πάντα με το μέγεθος και το σχήμα του μαστού καθώς και την ποσότητα που θέλουμε να αφαιρέσουμε.

Μετά το πέρας της επέμβασης τοποθετούμε παροχέτευση η οποία διατηρείται για 24-48 ώρες.
Μετά την πρώτη αλλαγή η γυναίκα φοράει έναν ειδικό στηθόδεσμο ο οποίος διατηρεί τους μαστούς σταθερούς στη νέα τους θέση.

Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 8-14 ημέρες.

Η ασθενής επιστρέφει στην εργασία της σε 1 – 2 εβδομάδες.

Ο ειδικός στηθόδεσμος εξακολουθεί να φοριέται για 2 περίπου μήνες.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ,το 95% των γυναικών που έκαναν την επέμβαση είναι ικανοποιημένες και θα συνιστούσαν την επέμβαση αυτή και σε άλλες γυναίκες.

Οι γυναίκες αυτές αισθάνονται πιο άνετα με την εμφάνισή τους και έχουν σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα από το μυοσκελετικό τους σύστημα.

Χρησιμοποιούμε cookies για μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα gpapadimitriou.com συμφωνείτε με τη χρήση cookies.

X

Right Click

No right click