Η αυξητική μαστών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Σε γυναίκες , μάλιστα μεταξύ 19 και 34 ετών είναι ίσως η δημοφιλέστερη.

Γίνεται πιο συχνά με τη χρήση ενθεμάτων, τα οποία περιβάλλονται από σιλικονούχο περίβλημα και περιέχουν είτε gel σιλικόνης είτε φυσιολογικό ορό και λιγότερο συχνά με έγχυση λίπους που παίρνουμε από την κοιλιά και τους γλουτούς.

Οι πρώτες επεμβάσεις αυξητικής μαστού ξεκίνησαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 60 και έκτοτε εξαπλώθηκαν σ’όλο τον κόσμο. Στις δεκαετίες του 80 και 90 γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση. Τι έχει αλλάξει όμως από τότε μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια δηλαδή της τελευταίας εικοσαετίας;

Ενθέματα

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι πιο ανθεκτικά, με ποικιλία στο σχήμα τους και τραχείας επιφανείας. Τα παλαιότερα ενθέματα ήταν λείας επιφάνειας με μεγαλύτερο κίνδυνο σχηματισμού ινώδους κάψας (ψηλαφητής σκληρίας στο στήθος), και ταχύτερης αντικατάστασης τους συγκριτικά με σήμερα.

Τοποθέτηση

Η τοποθέτησή τους σήμερα γίνεται πιο συχνά κάτω από τους μυς (μείζονα θωρακικό) ή την περιτονία του μυός παρά κάτω από το μαζικό αδένα (μαστό) όπως παλιότερα. Αυτό δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα στο στήθος χωρίς να διαγράφεται η σιλικόνη και παράλληλα μειώνεται η πιθανότητα σχηματισμού ινώδους κάψας. Η γυναίκα διατηρεί την αίσθηση της αφής και μπορεί να θηλάσει. Καλύτερη τεχνική η dual plane.

Τομές

Οι τομές πια είναι μικρότερες σε σχέση μ’αυτές του παρελθόντος και ανεπαίσθητες με το πέρασμα του χρόνου. Έχουν μήκος γύρω στα 4 εκατοστά και μπορούν να γίνουν στη θηλή, στη μασχάλη και κάτω από το μαστό (πιο συχνά).

Ο εγχειρητικός χρόνος έχει πια ελαττωθεί. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα και ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο την ίδια μέρα.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του σε 1 εβδομάδα.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις καθιστούν την επέμβαση αυτή ακόμη πιο προσιτή στη μέση Ελληνίδα ενώ παράλληλα μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες μετεγχειρητικών επιπλοκών.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Χρησιμοποιούμε cookies για μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα gpapadimitriou.com συμφωνείτε με τη χρήση cookies.

X

Right Click

No right click